player player team team market market

Absolute Card Collector

Cardspoint.cz: Hokejista i DJ Mika Zibanejad

18. 1. 2024 12:09

V letošním ročníku má hlavní zásluhu na tom, že New York Rangers dosáhli prozatím svého nejlepšího výsledku v NHL, navíc šance Švédska získat zlaté medaile na mistrovství světa juniorů (v době vydání článku ještě finálový zápas nebyl odehrán) a vzpomínky na zlatý gól z roku 2012 způsobily, že popularita karet Miky Zibanejada na obou stranách Atlantického oceánu prudce vzrostla.

Třicetiletý Zibanejad se narodil a vyrostl ve Švédsku. Jeho otec je Íránec a matka pochází z Finska. Mluví anglicky, švédsky, persky a finsky. Ve svém rodném Švédsku se stal "navždy" oblíbeným hráčem díky gólu v prodloužení, kterým zajistil svému týmu výhru 2:1 nad Ruskem ve finále juniorského mistrovství světa v Calgary v roce 2012. O tomto gólu se ve Švédsku mluvilo také poslední dva týdny, kdy tamní fanoušci povzbuzovali svůj tým v Göteborgu, usilující o první zlatou medaili od té doby.

Před prohrou v prodloužení s Finskem vyhrálo Švédsko 61 z posledních 65 zápasů v základní skupině na mistrovství světa juniorů. Od Zibanejadova gólu však mají v zápasech play-off na turnaji zápornou bilanci 18-20.

Co vás dále v článku čeká?

- Nárůst ceny Young Guns díky památnému gólu na MSJ
- Výměna do Rangers
- Jak se mu daří v New Yorku?
- Mika mimo led jako DJ

Celý článek si můžete přečíst ZDE. Navštivte tak magazín o sběratelských kartách CardsPoint.cz

cards_point_orange